Lussebullar till fikat! |
Jag gjorde ganska stora degar, så det blev till slut ganska jobbigt att rulla alla degbitarna,
till små lussekatter.
Så den sista degbiten blev till 2 längder i stället.
Jag bakade två olika sorts bullar idag.
Den första degen. |
En del helt mjölkfria och en större deg med smör och mjölk.
Jag hade så lite havremjölk, så det räckte inte till alla bullarna.
Små bullar innan de jäst |
De här mjölkfria ser väldigt taniga ut, innan de jäst.
men sen blev de bra efter gräddningen.
Jag försöker hålla isär bullarna, genom att inte sätta några russin på de mjölkfria.
Mjölkfria utan russin. |
De flesta barnbarnen petar ändå bort russinen.
Så gjorde även jag som barn, så jag förstår dem.
Under tiden bullarna jäste, så gjorde jag en Browniekaka, med mycket mörk choklad i.
Brownies, innan de skurits i bitar. |
Nu finns det ofta mjölkfri choklad i vanliga affären,
så det är lätt att baka gott med finare sorts choklad.
Nu väntar jag snart 2 olika barn och ett barnbarn,
som kommer över och ska få prova om årets lussebullar blev goda!
Men först ska jag ut och te en promenad i solskenet!!
No comments:
Post a Comment