Tuesday, August 6, 2013

Grönsakslandet

En mörk solros


Vårt grönsaksland ligger innanför en häck av Brudspirea, som går längs vår väg..
Direkt innanför den har jag squashen, som vill ha mycket lä och värme .
Vi har rödbetor, morötter, nysådd persilja och röd och gul lök mitt i landet.
På ena sidan är alltså häcken,  på en av de andra sidorna är solrosor,
som vi satt med frön från förra årets solrosor.
De blir lite olika färger, en del väldigt mörka.
De får sen stå kvar med sina frön, så småfåglarna kan äta av dem på hösten.
På den tredje sidan är det ställningar med sockerärtor.
Och på den fjärde sidan är det hög dill, gurkört och andra perenner , som läar av.

Vaxbönorna har vissnat plötsligt under några dagar, så jag slet upp dem nu.
På rötterna satt nåt skum, som antagligen är nån sorts svamp.
Så nu blir det inga vaxbönor att äta i år, och frysa in till vintern.

Men båda sorternas lök och morötterna är nu stora och fina.
Rödbetorna får vi vänta med ett tag.

Solroshäck från insidan mot grönsakslandet

Malvor på utsidan av häcken, för att det fula på  solros-stjälkarna ska skylas.

Kron-dill, som nu används till ättiksinläggningen av squashen.

Nysådd persilja i år



No comments:

Post a Comment